Osteopathie bij baby’s en kinderen

Met de komst van een kleine verandert er heel veel in je leven. Zo is er ineens een klein mensje bij gekomen, waardoor je gezinsleven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ongeacht of het nu gaat om je eerste kindje, je tweede of je derde. Iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie. Ook jouw baby gaat een gewenningsperiode in; van 9 maanden warm en veilig in de baarmoeder naar een wereld die iedere dag een beetje groter groeit.

In het eerste jaar maakt je baby verschillende groeisprongetjes. Alleen slapen, van vloeibare voeding naar vaste voeding, slapen in een bedje en steeds meer bewegingen die de baby zelf kan doen.

Dat wil niet altijd zeggen dat het van een leien dakje gaat. Niet voor jou als ouder, maar ook niet voor je kind en ieder kind is ook weer anders.

Bij welke ongemakken kan osteopathie jouw baby helpen?

Waarom kiezen voor osteopathie bij baby’s en kinderen?

Voor alle ongemakken is een oorzaak. Onthoud dat een bevalling ook voor een baby een heftige gebeurtenis is. De ligging kan een oorzaak zijn, stuitligging of onvolkomen stuitligging. Ook de manier van bevallen speelt mee. Een keizersnede is ander dan een vaginale bevalling. Wanneer je baby met de navelstreng om de nek geboren is, kan dat ook weer een oorzaak zijn voor klachten en ongemakken.

De osteopaat gaat samen met jou op zoek naar de eventuele oorzaak van de ongemakken. Wanneer de oorzaak duidelijk is, kan de behandeling beginnen.

Tijdens de eerste behandeling gaat de osteopaat op zoek naar de mogelijke oorzaak van de ongemakken. Dit gebeurt in een vraaggesprek en via een lichamelijk onderzoek bij de baby. Het is dus belangrijk dat je er als ouders bij bent. Jij kent jouw baby en de situatie het beste. Zo krijgt de osteopaat een volledig beeld van de klachten en ongemakken.

Er is volle aandacht voor de baby, zo merkt de osteopaat snel wat de baby prettig en onprettig vindt.

Voor de behandeling is het voor de baby prettig dat het zich op zijn/haar gemak voelt en daar kun jij als ouder voor zorgen. Voed je baby voor de behandeling en neem een speen, fles of favoriete speeltje of knuffel mee.

Wat is de behandelmethode voor een baby?

Bij de behandeling maakt de osteopaat gebruik van zachte manuele technieken.

Wat is de duur van de behandeling

  • Tussen de 4 en 6 behandelingen
Osteopaat met baby

Wil je zelf ervaren hoe osteopathie baby’s en kinderen kan helpen?

Ervaringsverhalen 

Wat waren wij dankbaar dat jullie in mei weer open mochten na dat Jake in maart vorig jaar geboren was met spoedkeizersnede. Zonder de hulp van Tim hadden wij het niet gered! Na zijn behandelingen konden we weer gaan genieten van onze kleine man en zat hij 100% beter in zijn vel!

Ouders van Jake

Mijn vriend en ik waren superblij toen ik eindelijk zwanger was en we keken erg uit naar de komst van ons kindje. Na een lange zware bevalling, waarbij Lara uiteindelijk met een vacuümpomp gehaald werd, konden we gaan genieten… dachten we. De eerste weken was Lara rustig, maar na een paar weken veranderde dat. Ze begon veel te huilen en was ontroostbaar. Dit ging de hele dag door, ook ’s nachts. Al snel was ik doodop en de roze wolk verdween. Lara was niet de blije, vrolijke, tevreden baby die ik wilde dat ze was. Een vriendin adviseerde me om naar PUUR Osteopathie te gaan. Wat ben ik blij dat ik naar haar geluisterd heb!

De osteopaat had de volle aandacht voor Lara, was heel lief en geduldig. Lara is met zachte manuele technieken onderzocht en behandeld. Het leek alsof de osteopaat nauwelijks iets deed maar het had resultaat! Al na één behandeling was Lara een stuk rustiger en blijer en werd eindelijk weer de baby waar we zo lang naar uitgekeken hadden!

Ervaringsverhaal van de ouders van Lara