Sportblessures kun je missen als kiespijn

Als sporten je lust en je leven is, dan kan een blessure je sportplezier aardig vergallen. Of je nu sport om topprestaties te leveren, gewoon voor je plezier of als onderdeel van een gezonde leefstijl. Een sportblessure kun je missen als kiespijn.

Volgens het NOC*NSF lopen jaarlijks zo’n 3,5 miljoen sporters een blessure op, variërend van acuut tot chronisch. De meeste blessures die je oploopt genezen vanzelf, maar bij chronische blessures ligt dat anders. Dan is er meestal geen duidelijk oorzaak en sluipt de pijn er als het ware in.

Hier vind je informatie over terugkerende sportblessures en beantwoorden wij de volgende vragen:

De pijn die kenmerkend is voor een regelmatig terugkerende sportblessure, is langdurig en zelden acuut. De pijn ‘sluipt’ er als het ware in.

Sportblessures komen op verschillende manieren tot stand en terugkerende blessures zijn het vervelendste soort. Dikwijls is een verkeerd bewegingspatroon de oorzaak. Je herhaalt te vaak en te intensief bepaalde bewegingen, waardoor spieren en pezen in je lichaam overbelast raken. Je kunt bijvoorbeeld heel goed benoemen welke oefeningen en bewegingen de pijn veroorzaken.

Osteopathie is bij uitstek geschikt om terugkerende sportblessures te behandelen, want de oorzaak is niet altijd dezelfde plek als waar de blessure zich voordoet.

We kijken naar je gewrichten, zenuwen en omliggende spieren en gaan op zoek naar de primaire oorzaak van jouw pijn. We bekijken je lichaam zowel in rust als tijdens het sporten. Door gebruik te maken van verschillende technieken worden je inwendige organen en andere delen van je lichaam  los gemaakt. Zo verbetert de elasticiteit, sterkte en mobiliteit waardoor een optimaal lichamelijk herstel mogelijk is.

Voor zowel individuele sporters als voor sportteams hebben wij een sportblessure preventieplan ontwikkeld. Samen met een sportfysiotherapeut en diëtist brengen wij de sporters in beeld. We kijken dan naar lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, gewicht en mobiliteit van de gewrichten. Op basis van deze informatie stellen we een verbeterplan op met concrete doelen uitgezet in de tijd. De doelen die we periodiek toetsen om vooruitgang te meten.

Wil je meer weten over dit sportblessure preventieplan? Neem dan contact met ons op via info@puurosteopathie.nl of vraag een informatie gesprek aan over de mogelijkheden voor jou of je team.

Wil je weten hoe je terugkerende sportblessures kunt voorkomen?